keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Onko lääketiede menettämässä otteensa?

Olen ihmetellyt viimeaikaista menoa, kun lääketeollisuuden mokat ovat tulleet yleisesti tietoon. Viittaan esim. opiaattisärkylääkkeisiin, http://areena.yle.fi/1-2446876, kolesterolilääkkeisiin, http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015051419685708_uu.shtml, jota juttua Iltalehti jo ehti korjatakin. Ikäjakauman huomioonotto ei kuitenkaan paljoakaan muuta lopputulosta. Muita mokia esim. ennaltaehkäisevä lääkitys diabetes 2:den hoidossa, http://www.laakarilehti.fi/uutinen.html…. tai entäpä väite, ettei lääketeollisuus edes halua parantaa syöpää, koska se on niin tuottoisa bisnes, http://www.naturalnews.com/049816_Big_Pharma_cancer_industr….? Pisimmälle menee lääketeollisuutta itsekin palvellut professori Peter C. Gøtzsche, joka vertaa kirjassaan Tappavat lääkkeet lääketeollisuutta järjestäytyneeseen rikollisuuteen, http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2014090718638829_ul.shtml. 
Jopa Suomen Käypä hoito -suositusten sanotaan olevan lääketeollisuuden masinoimia, http://www.kaleva.fi/…/hoitosuositusten-tekijoilla-…/697896/. Näinhän lääketeollisuuden bisneksenteko on suorastaan "valtiollistettu", koska lähes koko Suomen lääkärikunta on riippuvainen näistä "lääketeollisuuden" antamista suosituksista. Näin lääketeollisuus on muutanut lääketieteen ja jopa sen käytännön harjoittamisen puhtaaksi bisnekseksi. Kun huomioidaan yhteiskunnan verovaroin maksamat Kela -korvaukset ja lääketieteen oleminen yhteiskunnan erityisessä suojeluksessa (ja lähes täysin vailla kilpailua), on tämä kautta aikojen ehkä suurin puhallus mitä mikään yksityinen taho / teollisuudenhaara on ikinä tehnyt!
Kun lisäksi lääketutkimus on lähes puhdasta lääketeollisuuuden salatiedettä, johon edes WHO ei näytä voivan puuttua, http://www.potilaanlaakarilehti.fi/…/who-vaatii-kaikkien-…/…, vaan sekin vain vaatii kaikkien lääketutkimusten julkaisemista, niin umpikuja on valmis.
Voitaneen jopa puhua kaikkien aikojen rahakkaimmasta korruptiosta, johon "vaalirahakohun" nimissä yllä olevassa Kalevan jutussakin viitataan.
Nyt kun lääketeollisuus näyttää menettäneen kasvonsa ja samalla tältä osin myös lääketiede, niin mikä on enää lääkärin asema? Onko hän enää pelkkä lääketeollisuuden juoksupoika, johon psykiatrien osalta Ben Furman uutuuskirjassaan viitataan,  http://www.iltalehti.fi/mieli/2015051719710238_md.shtml. Tähän viittaa myös lääketeollisuuden käyttämä valtava rahamäärä lääkäreihin, http://www.kauppalehti.fi/…/al-laakefirmat-syytav…/6RbvquqX . Tätä rahaa yksityinen bisnes tuskin tuhlaa turhaan, ilman vastinetta? Ja kun lisäksi lääkärikunta on Käypä hoito -suositusten armoilla jo lääkärivalansakin takia, jossa hippokrateelaisella omallatunnolla ja etiikalla ei ole enää sijaa, on tilanne surkea. Meitä ei siis hoida enään lääkäri, vaan peitetysti "lääketeollisuus", hieman yksinkertaistaen. Kyllä tässä lääkärin etiikka paukkuu liikaa ja olisikin korkea aika muuttaa lääkärivalaa, palauttaa se alkuperäiseen hippokrateelaiseen muotoonsa. Ymmärrän omantunnon omaavien lääkäreiden huolen tästä, josta toistuvasti saa kuulla ja lukea.
Kun tiedetään lisäksi kuinka valtava säästö yhteiskunnalle ja kuinka suurien kärsimysten loppuminen ihmisille olisi siirtyminen luonnonmukaisiin, täydentäviin ja perinnehoitohin, http://yle.fi/…/hurja_vaite_perinnelaaketieteen_osa…/6739102, niin miksi niin ei tehdä? Miksi täydentäviä hoitoja ei ole vieläkään rekisteröity? Jos uusi hallitus ei sitä tee, joutuu se erittäin epämukavaan valoon: onko tässä hidastelussa kyse korruptiosta? Onko lääketeollisuus lyönyt rahaa tiskiin? Lobbareitahan siellä on pilvin pimein?
En ymmärrä. Miksi ihmisten turhan kärsimyksen pitää jatkua ja esim. lääkehuumeriippuvuuksien vain lisääntyä? Miksi lääketeollisuuden annetaan lihoa yhteiskunnan ja veronmaksajan kustannuksella? Miksi lääketeollisuutta / lääketiedettä ei valvota eikä panna kuriin? Miksi tehokkaita luonnonmukaisia hoitoja ei tutkita ja oteta käyttöön? Miksi, miksi, miksi?

Antti Pietiäinen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti