tiistai 27. tammikuuta 2015

Lääketieteen tieteenfilosofia on väärä!

Lääketiede on ollut ihmeissään, kun monien kansansairauksiemme syitä ei tiedetä ja siksi hoidoissa joudutaan tyytymään oireiden lievittämiseen ja pyrkimykseen vain yrittää hidastaa sairauksien etenemistä. Syy tähän tietämättömyyteen on yksinkertainen: väärä ja puutteellinen tieteellinen tutkimusmetodi. Luonnontieteellisellä metodilla ei kyetä lainkaan pureutumaan yleisimpien kansansairauksiemme syihin, koska niitä ei ko metodilla kyetä mitenkään löytämään.

Valitettavasti tai onneksi ihminen ei ole pelkästään biologis-kemiallinen luonnonolio, vaan ihminen. Kehollisen, luonnonolio ominaisuutensa lisäksi, ihminen on tunteva, psyko-sosiaalinen ja ajatteleva, identiteetin, persoonan omaava yksilö. Ihmistä tutkivan tieteellisen medodin, yleistävän luonnontieteellisen metodin sijasta, tulee olla ihmistieteellinen, humanistinen metodi, josta esim. edesmennyt akateemikko Georg Henrik von Wright usein puhui.

Vallitsevan tieteellisen medodin heikkoudesta kärsivät erityisesti ihmiset, sairastavat ja kärsivät ihmiset, joita usein ei voida auttaa, koska heidän sairauksiensa syitä ei nykymetodilla edes kyetä tutkimaan. Myös sairauksien enneltaehkäisyssä ei edetä, koska sairauksien elämänhistoriallista, elämänkaarellista kulkua ei ymmärretä. Puhumattakaan tunneperimästä, ns. epigeneettinen (geeni-informaatiosta rippumaton) perimä, joka usein on se varsinainen sukupolvien ketjussa etenevä sairauksiemme syy.

Tämä syy on nykyihmisellä yhä useammin tunnetraumoissa, joita ei ole prosessoitu, ja tunneperimässä, jonka ymmärtäminen on vielä vaikempaa. Ihminen todellakin on kokonaisuus, jossa terve ihminen elää terveessä kehossa ja päinvastoi, jos ihminen ei ole terve, ei ole kehokaan. Terve ihminen tarkoittaa tässä tasapainoista, tietoista tunne-elämää, jolloin tunteiden ilmaisu on avointa ja rehellistä. Terve tunne-elämä puolestaan mahdollistaa terveen, itsenäisen identiteetin muodostumisen, jolloin ihminen tietää kuka on ja miksi on. Vasta kun nämä kaksi ehtoa täyttyy, voi keho olla terve. Muussa tapauksessa keho, tunne- ja elämänkaarimuisteineen, joutuu sijaikärsijäksi ja sairastuu. Keho on osa luontoa ja tarvitsee terveen tunne-elämä ja pään pysyäkseen terveenä.

Toivonkin, että läpeensä teknistynyt länsimainen kulttuurimme, kykenisi ymmärtämään sairauksiemme yksilöllisen, inhimillisen luonteen ja oikeasti löytämään myös sairauksiemme syyt, parantamaan ne ja jopa ennaltaehkäisemään niitä. Tutkimani ja kehittämäni tunne- ja kehoterapiat ovat raivanneet tälle ymmärrykselle tietä jo yhden sukupolven ajan, 27 vuotta.
Olisiko jo aika hyväksyä tieteenfilosofiset ja tieteelliset tosiasiat?

Keho - Tunteet - Identiteetti tasapainoa toivoen
Antti Pietiäinen

PS. Voitte halutessanne tilata blogini esim. sähköpostitse. Pyrin kirjoittamaan 1-2 viikon välein.

1 kommentti:

  1. Hei, kiitos blogini seuraamisesta. Ole hyvä ja kommentoi halutessasi.

    VastaaPoista